Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Питајте предсједника

Питајте предсједника

>

Савез за Европу - Премијер Марковић са Покретом УРА: за наставак свеукупног напретка ЦГ пресудна сарадња грађанских политичких и друштвених чинилаца

Савез за Европу - Премијер Марковић са Покретом УРА: за наставак свеукупног напретка ЦГ пресудна сарадња грађанских политичких и друштвених чинилаца
Датум објаве: 29.05.2020 13:53 | Аутор: СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Испис Штампај страницу


Предсједник Владе Душко Марковић и представници Грађанског покрета УРА на челу са предсједником Дританом Абазовићем сагласили су се да је у циљу даљег напретка наше земље пресудна сарадња свих грађански оријентисаних политичких снага на савладавању изазова са којима се Црна Гора суочава.

Саговорници су се, током разговора вођеног у оквиру премијерове иницијативе Савез за Европу, сагласили и у томе да је наша земља успјешно изашла из борбе против коронавируса.

Премијер Душко Марковић упознао је саговорнике са опредјељењем да се у изборни процес уђе након друштвеног дијалога, и могућег консензуса, којем Влада тежи.

„Црна Гора као мало друштво мора у овом тренутку да окупи све који могу допринијети нашим циљевима. У ономе што ви радите видим потенцијал за то“ – рекао је премијер.

Представници ГП УРА су саопштили да су спремни да предложе и поједина кадровска рјешења која се тичу црногорских институција и да ће се о резултатима иницијативе Савез за Европу одредити након предлога који стигну из Владе.

Састанку су присуствовали са стране Владе потпредсједник и министар правде Зоран Пажин и главни преговарач са ЕУ Александар Дрљевић, а са стране Грађанског покрета УРА извршни директор Зоран Микић и чланови Предсједништва Филип Аџић, Суада Зороњић и Миодраг Царо Павличић.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ