Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Питајте предсједника

Питајте предсједника

>

Премијер Марковић примио поводом Дана побједе над фашизмом представнике СУБНОР-а: Црна Гора је стожер антифашизма и слободе

Премијер Марковић примио поводом Дана побједе над фашизмом представнике СУБНОР-а: Црна Гора је стожер антифашизма и слободе
Датум објаве: 09.05.2020 09:00 | Аутор: СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Испис Штампај страницу


Премијер Душко Марковић примио је поводом 9. маја, Дана побједе над фашизмом, предсједника и генералног секретара СУБНОР Црне Горе, Зувдију Хоџића и Драгана Митовог Ђуровића.

„Црна Гора данас корача путем свеукупног напретка захваљујући тековинама антифашизма, слободе и правде, у којима живимо и стварамо већ осам деценија. Историјску репутацију наше земље као прве слободарске територије у поробљеној Европи дугујемо Тринаестојулским устаницима и борцима“ – казао током састанка предсједник Владе Душко Марковић.

Он је додао да је Савез удружења бораца Народно-ослободилачког рата релевантан друштвени чинилац данашње Црне Горе, јер се опредјељења СУБНОР-а поклапају са државним опредјељењима евроатлантске и демократске Црне Горе.

Саговорници су се сагласили да је одбрана и очување тековина антифашизма задатак и обавеза сваког појединца, а посебно наших демократских институција, додавши да су слога и солидарност око темељних вриједности црногорског друштва, међу којима је и антифашизам, данас потребнији него икад.

Исказујући пуну подршку Владе припреми обиљежавања 80 година од Тринаестојулског устанка, која се планира 2021. године, предсједник Владе честитао је борцима, антифашистима и свим грађанима Дан Европе и Дан побједе над фашизмом.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ