Manja slova Veća slova RSS

Pitajte predsjednika

Pitajte predsjednika

>

Premijer Marković razgovarao sa rukovodstvima Pobjede, TV Prva CG i TV Nova M: Cilj Vlade je da pomogne održivost CG medija bez obzira na njihovu uređivačku politiku

Premijer Marković razgovarao sa rukovodstvima Pobjede, TV Prva CG i TV Nova M: Cilj Vlade je da pomogne održivost CG medija bez obzira na njihovu uređivačku politiku
Datum objave: 03.03.2020 15:57 | Autor: SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

Ispis Štampaj stranicu


Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

Predsjednik Vlade Duško Marković saopštio je danas na sastancima u okviru inicijative Savez za Evropu da je cilj Vlade da kreira ambijent u kojem će crnogorski mediji biti održivi te da Vlada želi da postigne saglasnost o potrebnim koracima u tom pravcu.

„Naš cilj u ovom dijalogu sa CG medijima je da im, bez obzira na uređivačke politike, pomognemo da budu održivi. Prepoznajemo posebno iskušenje pred kojim su danas štampani mediji“ – rekao je Premijer na sastancima sa direktorom i glavnim urednikom Pobjede Draškom Đuranovićem i direktoricama TV Prva CG Sonjom Drobac i TV Nova M Ivanom Šebek.

Konstatujući izazove na crnogorskoj medijskoj sceni svi sagovornici su se saglasili da se u posljednje vrijeme suočavamo sa do sada neviđenom količinom lažnih vijesti usmjerenih protiv države što iziskuje koordinaciju državnih organa i medija.

Predsjednik Vlade je iskazao spremnost da, nakon razgovora sa medijima, budu preispitana neka rješenja u medijskim zakonima. „Bilo bi dobro da o tome postignemo saglasnost sa crnogorskom medijskom zajednicom“ – rekao je Premijer.

Sastancima su prisustvovali ministar kulture Aleksandar Bogdanović i glavni pregovarač Crne Gore sa Evropskom unijom Aleksandar Drljević.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

FOTO I VIDEO POBJEDA: https://flic.kr/s/aHsmLKzrUw
FOTO I VIDEO TV PRVA: https://flic.kr/s/aHsmLKD8su
FOTO I VIDEO TV NOVA M: https://flic.kr/s/aHsmLKM8o9