Manja slova Veća slova RSS

Pitajte predsjednika

Pitajte predsjednika

>

Premijer Marković doputovao u Sofiju u zvaničnu posjetu Republici Bugarskoj

Premijer Marković doputovao u Sofiju u zvaničnu posjetu Republici Bugarskoj
Datum objave: 27.02.2020 21:06 | Autor: SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

Ispis Štampaj stranicu


Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković doputovao je večeras u Sofiju u zvaničnu posjetu Republici Bugarskoj na poziv predsjednika Savjeta ministara Bojka Borisova.

Premijeru Markoviću će u petak ujutro biti priređen svečani doček ispred Savjeta ministara nakon kojeg će uslijediti zvanični razgovori dviju delegacija i sastanci predsjednika Vlade Crne Gore sa visokim zvaničnicima zemlje domaćina.

Zvanična posjeta predsjednika Vlade Crne Gore Republici Bugarskoj predstavlja nastavak dinamičnog političkog dijaloga i priliku za razgovore o modalitetima daljeg razvoja bilateralnih odnosa dviju prijateljskih država i saveznica u NATO-u. Očekuje se da u tom smislu tokom zvaničnih razgovora u Sofiji posebno bude riječi o intenziviranju međudržavne saradnje u oblastima odbrane, energetike, turizma, poljoprivrede, infrastrukture i saobraćaja, kulture i zdravstva te za uspostavljanje saradnje u oblasti sporta i mladih.

Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore obezbijediće medijima fotografije i video snimke svečanog dočeka i svih segmenata zvanične posjete.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE