Manja slova Veća slova RSS

Pitajte predsjednika

Pitajte predsjednika

>

Premijer Marković primio delegaciju Deutsche Telekoma: Njemački operater spreman da učestvuje u najavljenoj crnogorskoj Digitalnoj koaliciji

Premijer Marković primio delegaciju Deutsche Telekoma: Njemački operater spreman da učestvuje u najavljenoj crnogorskoj Digitalnoj koaliciji
Datum objave: 21.02.2020 13:53 | Autor: SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

Ispis Štampaj stranicu


Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković primio je delegaciju Deutsche Telekoma koji posluje u pedeset država, među kojima je i naša zemlja.

Premijer je upoznao sagovornike sa strateškim politikama Vlade koje su u protekle tri godine dovele do visokog privrednog rasta, povećanja direktnih stranih investicija posebno u oblasti turizma, energetike i u posljednje vrijeme poljoprivrede i porasta zaposlenosti i dodao da je cilj Crne Gore da i u narednom razdoblju zadrži visoke stope rasta kao osnov daljeg napretka ekonomije i povećanja životnog standarda.

U razgovoru sa članom Menadžmenta odbora Deutsche Telekoma zaduženim za poslovanje kompanije u Evropi Srinijem Gopalanom i izvršnom direktoricom Crnogorskog telekoma Dinom Cibulskajom iskazao zadovoljstvo poslovanjem kompanije u našoj zemlji istakavši da posebno cijeni visok stepen društvene odgovornosti ove kompanije koja je značajna sredstva uložila u crnogogorski sistem obrazovanja i u naš sport.

Zaključeno je da najavljena digitalna koalicija, koju je inicirala crnogorska privreda, predstavlja odličan osnov za dalje investicije Deutsche Telekoma u Crnu Goru i stratešku saradnju ove kompanije i Vlade. „Digitalna ekonomija nam je u fokusu. Djelujemo i samostalno i u saradnji sa Evropskom unijom, kroz Berlinski proces. Očekujemo da Deutsche Telekom bude značajan akter našeg novog procesa digitalne ekonomije“ – rekao je premijer Duško Marković. Predstavnici njemačke kompanije saopštili su da imaju ozbiljne namjere da učestvuju u našoj digitalnoj ekonomiji implementacijom savremenih sigurnih digitalnih rješenja.

Deutsche Telekom je predstavio predsjedniku Vlade planove ulaganja u nove tehnologije i implementacije najnovijih tehnoloških rješenja uključujući i tehnologiju 5G.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE