Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Питајте предсједника

Питајте предсједника

>

Премијер Душко Марковић разговарао са директором Ацибадема: Водећи турски здравствени систем заинтересован за снажније присуство у ЦГ

Премијер Душко Марковић разговарао са директором Ацибадема: Водећи турски здравствени систем заинтересован за снажније присуство у ЦГ
Датум објаве: 26.11.2019 14:44 | Аутор: СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Испис Штампај страницу


Предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић примио је делегацију турског приватног здравственог система Ацибадем на челу са генералним директором компаније Тахсином Гунејом.

Констатовано је да Црна Гора и Турска његују добре свеобухватне политичке и економске односе, те да црногорски здравствени систем има развијену и квалитетну сарадњу са Ацибадемом. Од такве сарадње, констатовано је, највећу корист имају грађани наше земље који као пацијенти добијају о трошку нашег Фонда здравства медицинску услугу највишег квалитета.

Премијер је изразио задовољство интересовањем компаније која има 29 здравствених центара у 18 држава да пословање прошири и у Црној Гори.

„Један од политичких приоритета ове Владе је унапређење здравственог система у цјелини. Та политика је у темељу свеукупног напретка. Урадили смо доста на том плану, али ја хоћу и желим више“ – казао је предсједник Владе и додао да је у том смислу Влада отворена за нови, интензивнији степен сарадње са Ацибадемом посебно након ступања на снагу закона о јавно-приватном партнерству.

Генерални директор Ацибадема констатовао је исказао задовољство досадашњом сарадњом са црногорским здравственим системом и рекао да је главна претпоставка њихове одлуке да прошире пословање у нашој земљи „стабилност која је у Црној Гори извјесна у дугорочном периоду“.

Предсједник Владе Црне Горе и генерални директор Ацибадема размотрили су више конкретних могућности сарадње, међу осталима, градњу нове опште болнице или пак управљање неком нашом општом болницом и отварање специјализоване онколошке клинике. На састанку је констатовано да постоји простор и за усавршавање црногорских љекара у здравственом систему Ацибадема и могућност да наши љекари прате пацијенте који лијечење настављану у овом здравственом систему.

Састанку је присуствовала амбасадорка Турске Републике у Црној Гори Сонгул Озан.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ