Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Питајте предсједника

Питајте предсједника

>

Премијер Душко Марковић честитао Јеврејима Јом кипур: Мултиетнички и мултивјерски склад Црне Горе постао је наша међународна легитимација

Датум објаве: 07.10.2019 15:40 | Аутор: СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Испис Штампај страницу


Предсједник Владе Душко Марковић честитао је у име Владе и у лично име Јеврејској заједници у Црној Гори и јеврејском народу Дан помирења – Јом кипур поручивши да нас празнични дани подсјећају да се из вртлога свакодневице вратимо темељним вриједностима човјечанства - породици и пријатељима. да застанемо, преиспитамо поступке и охрабрени исконским порукама великог празника, у духу праштања и пријатељства, наставимо да својим будућим чињењем доприносимо бољој и просперитетнијој заједници.

„Стога је Јом кипур – дан помирења, прилика да се подсјетимо и на богату традицију мултиетничког и мултивјерског склада Црне Горе коме значајан допринос даје Јеврејска заједница. Управо на темељима тих универзалних вриједности, које су постала и наша међународна легитимација, настављамо да изграђујемо Црну Гору као чланицу НАТО савеза и у блиској будућности чланицу ЕУ“ – наводи се у честитки предсједника Владе Душка Марковића упућеној предсједнику Јеврејске заједнице Црне Горе Ђорђу Раичевићу.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ