Manja slova Veća slova RSS

Pitajte predsjednika

Pitajte predsjednika

>

Premijer Marković na sastanku sa Delanojem iz MMF-a: Crna Gora uradila dobar posao

Premijer Marković na sastanku sa Delanojem iz MMF-a: Crna Gora uradila dobar posao
Datum objave: 04.09.2019 12:50 | Autor: Kabinet predsjednika Vlade

Ispis Štampaj stranicu


Crna Gora je uradila dobar posao i čestitam na postignutim rezultatima ostvarenim na fiskalnoj strani i u finansijskom sektoru, saopštio je izvršni direktor Belgijsko-holandske konstituence u Međunarodnom monetarnom fondu Entoni Delanoj na sastanku sa predsjednikom Vlade Crne Gore Duškom Markovićem.

„Bili ste uspješni i nadamo se da ćete tako nastaviti“, kazao je Delanoj.

Premijer Marković je zahvalio na kontinuiranoj podršci i partnerstvu MMF-a, podsjetivši na neke od uspjeha Vlade u prethodne dvije i po godine – visoke stope ekonomskog rasta, smanjenje deficita i javnog duga, rast prihoda, finansiranje tekuće potrošnje iz izvornih prihoda kao i porast broja zaposlenih i značajno smanjenje nezaposlenosti.

„Mi smo svjesni da se dugoročna održivost ekonomije razvoja temelji na zdravim finansijama. U narednom periodu ćemo nastaviti sa aktivnostima kako bismo ostvarili ovaj cilj“, rekao je predsjednik Marković.

Premijer je ukazao i na snažno opredjeljenje i aktivnosti Vlade na suzbijanju sive ekonomije u svim oblastima, kao i na tijesnu saradnju nadležnih organa i tužilaštva u procesuiranju krivičnih djela iz oblasti privrednog kriminala.

Dobre rezultate, kako je dodao predsjednik Marković, Vlada je ostvarila u oblasti turizma, energetike, poljoprivrede, a dodao je i da je posvećena jačanju sveukupne infrastrukture, posebno na Sjeveru, kao ključnog preduslova za razvoj i bolji život građana.

Govoreći o izazovima sa kojima se Vlada suočava, premijer je kazao da će fokus biti na strukturnim reformama u oblasti javne uprave, socijalne i penzione politike te da je u pripremi set zakona i aktivnosti koje treba da doprinesu boljim rezultatima u ovim oblastima.

KABINET PREDSJEDNIKA VLADE