Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Питајте предсједника

Питајте предсједника

>

Премијер Марковић честитао Дан општине Тузи: Подршка Владе за одрживи развој и бољи живот грађана

Премијер Марковић честитао Дан општине Тузи: Подршка Владе за одрживи развој и бољи живот грађана
Датум објаве: 29.08.2019 10:50 | Аутор: КАБИНЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ

Испис Штампај страницу


Предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић честитао је грађанима и локалном руководству први Дан општине Тузи и поручио да ће Влада подржавати развој Тузи како би била просперитетна и одржива локална самоуправа.

Премијер је о потенцијалима и пројектима у најмлађој црногорској општини разговарао са предсједником Општине Ником Ђељошајем, предсједником Скупштине општине Фадилом Кајошајем, потпредсједником Општине Иваном Иванајем и директорицом Дирекције за имовину Општине Елвисом Реџематовић.

Заједнички је констатован значај даљег развоја инфраструктуре, како путне тако и свеукупне друштвене. Челници Тузи су нагласили важност и потребу израде детаљних урбанистичких планова који су услов за наставак процеса легализације али и основ за реализацију бројних најављених инвестиција, прије свега из дијаспоре.

Премијер је нагласио значај наставка реализације започетих капиталних пројеката и додао да ће се сагледати могућности да се други пројекти, од интереса за локалну управу и становништво Тузи, нађу у Капиталном буџету за 2020. годину.

На састанку је саопстено да Црна Гора своју будућност гради на традиционалном суживоту и разумијевању различитости. 

Управо у том контексту Влада очекује да се и у Тузима и на сваком другом простору поштују државни симболи јер се на тај начин чува склад, углед и достојанство Црне Горе и свих њених грађана.

КАБИНЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ