Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Питајте предсједника

Питајте предсједника

>

Премијер Марковић честитао Дан општине Колашин: Аутопут и скијалиште Колашин 1600 дају нову вриједност и шансе за бољи живот

Премијер Марковић честитао Дан општине Колашин: Аутопут и скијалиште Колашин 1600 дају нову вриједност и шансе за бољи живот
Датум објаве: 27.08.2019 13:46 | Аутор: КАБИНЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ

Испис Штампај страницу


Предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић честитао је Дан општине Колашин локалном руководству, одборницима и грађанима истичући да ће бројне активности које се реализују допринијети убрзаном развоју Колашина у наредним годинама.

На састанку са предсједником Општине Колашин Милосавом Булатовићем, предсједником Скупштине општине Миланом Ђукићем као и потпредсједником Општине Данилом Меденицом, премијер Марковић је истакао значај унапређења путне и комуналне инфраструктуре као кључних предуслова за развој града и бољи живот грађана.

У том контексту, предсједник Владе је истакао градњу аутопута и скијалишта Колашин 1600 који стварају нову вриједност не само за ову општину већ и за Сјевер и цијелу Црну Гору. Допринос побољшању квалитета инфраструктуре даће се и кроз Капитални буџет у који ће бити укључено неколико пројеката везаних за Колашин.

Премијер је похвалио напоре локалне администрације на стабилизацији јавних финансија и охрабрио их да наставе и остваре још боље резултате на том плану.

Предсједник општине Булатовић је информисао о инвестиционом замаху у Колашину и нагласио да је за успјешну реализацију, посебно значајна улагања у туризму и изградњу нових хотела, важно уредити просторно-планску документацију за шта је Влада створила претпоставке.

Он је додао да је локална администрација направила помаке и у области пољопривреде као и да су значајно улагали у спорт и културу у Колашину.

КАБИНЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ