Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Питајте предсједника

Питајте предсједника

>

По налогу Премијера објављени подаци о становима и кредитима функционера

По налогу Премијера објављени подаци о становима и кредитима функционера
Датум објаве: 10.08.2019 15:59 | Аутор: СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Испис Штампај страницу


Комисија за стамбена питања Владе Црне Горе објавила је списак функционера којима су додијељени станови или кредити под повољним условима у мандату Владе премијера Душка Марковића.

Премијер Марковић је прошлог мјесеца, током Премијерског сата у Скупштини, обећао да ће објавити податке о становима и кредитима функционера, који су сходно одлуци Комисије за стамбена питања били означени степеном тајности.

Предсједник Владе је тада казао да није ријеч о додјели бесплатних станова без основа, без реда и прописа, већ на основу Одлуке по којој и државни службеници, а не само функционери, имају могућност на повластице приликом рјешавања стамбеног питања.

Предсједник Марковић је оцијенио и да рјешавање стамбеног питања не доживљава као привилегију већ као потребу запосленог, саопштивши да је у посљедњем периоду кроз разне видове Владине подршке, стамбено питање ријешило и око 2.400 запослених у просвјети, здравству, сектору безбједности и јавној управи.

Списак функционера са подацима о додијељеним становима и кредитима налази се на порталу Владе Црне Горе – подпорталу Генералног секретаријата Владе, у дијелу Слободан приступ информацијама.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ