Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Питајте предсједника

Питајте предсједника

>

Премијер Марковић честитао грађанима Берана Дан општине: Развој, поготово Сјеверног региона, заједнички је циљ

Премијер Марковић честитао грађанима Берана Дан општине: Развој, поготово Сјеверног региона, заједнички је циљ
Датум објаве: 18.07.2019 16:34 | Аутор: СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Испис Штампај страницу


Предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић примио је поводом предстојећег Дана општине Беране предсједника општине Драгослава Шћекића са сарадницима.

Честитајући грађанима, одборницима у Скупштини општине и руководству Берана Дан општине премијер Марковић је исказао задовољство сарадњом са овом општином на развојним и другим пројектима.

„Не правимо разлике од општине до општине у зависности од тога ко је гдје на власти. Посвећени смо развоју и валоризацији ресурса, поготово Сјеверног региона, са циљем бољег живота и вишег стандарда грађана. То је заједнички циљ“ – рекао је предсједник Владе.

У том контексту премијер је изнио спремност Владе да размотри захтјев Општине Беране за подршку у финализацији важног пројекта унапређења водоснабдијевања и изградње канализационе мреже и постројења за пречишћавање отпадних вода.

Заједнички је оцијењено да развојни пројекти који се изводе у цијеолм Сјеверном региону доприносе бољој перспективи поготово младих са циљем смањења миграција и отварања нових радних мјеста.

Предсједници Владе Црне Горе и Општине Беране договорили су су се да у наредном раздобљу интензивирају контакте са циљем реализације развојних пројеката прије свега градње моста Парк – Доње Луге и отварања бизнис зоне.

Састанку су присуствовали потпредсједници Општине Раде Кљајић и директор Агенције за развој и изградну Берана Миро Вешовић.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ