Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Питајте предсједника

Питајте предсједника

>

Премијер Марковић на Самиту ЗБ у Познању: Прилика да представимо остварене резултате

Премијер Марковић на Самиту ЗБ у Познању: Прилика да представимо остварене резултате
Датум објаве: 04.07.2019 15:00 | Аутор: КАБИНЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ

Испис Штампај страницу


Предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић учествоваће сјутра, 5. јула 2019. године, на Самиту предсједника држава и влада земаља Западно-балканске шесторке у оквиру Берлинског процеса који се одржава у Познању у Пољској.

Премијер ће у Пољску отпутовати на позив пољског предсједника Владе Матеуша Моравјецког, гдје ће имати прилику да размијени мишљења на више тема са колегама из региона, предсједницима Влада ЕУ земаља које учествују у Берлинском процесу као и са високом представницом за вањску и безбједносну политику ЕУ Федериком Могерини, комесаром за проширење ЕУ Јоханесом Ханом те представницима међународних финансијских институција, Регионалног савјета за сарадњу и Регионалне канцеларије за сарадњу младих.

Овогодишњи, шести, Самит Западног Балкана у оквиру Берлинског процеса фокусираће се на економске теме, агенду повезивања и резултате постигнуте у примјени Вишегодишњег акционог плана за стварање регионалног економског простора, као и на сарадњу цивилног сектора, предузетника. Уједно ће сагледати напредак у остварењу обавеза након Самита у Лондону. 

Премијер Марковић ће потписати и Меморандум о оснивању Института за одрживе технологије на простору Југоисточне Европе (СЕЕИИСТ), што је иницирала Црна Гора.

Учешће на Самиту представља добру прилику за промоцију остварених резултата Црне Горе од одржавања прошлогодишњег Самита, као и прилику да се размотри пресјек стања везано за прогрес који је остварен на Западном Балкану кроз овај оквир регионалне сарадње. 

КАБИНЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ


ОКВИРНИ ТЕХНИЧКИ ДЕТАЉИ ЗА МЕДИЈЕ

Око 14х – Саопштење са Пленарне сједнице

Око 17:30 – Могућа изјава предсједника Владе Црне Горе након потписивања Меморандума о оснивању Института за одрживе технологије на простору Југоисточне Европе