Manja slova Veća slova RSS

Pitajte predsjednika

Pitajte predsjednika

>

Premijer Duško Marković na snimanju nastavka serije „Biser Bojane“: Ovo je odlična prilika za promociju CG i brendiranje naše zemlje kao filmske destinacije

Premijer Duško Marković na snimanju nastavka serije „Biser Bojane“: Ovo je odlična prilika za promociju CG i brendiranje naše zemlje kao filmske destinacije
Datum objave: 21.06.2019 13:36 | Autor: SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

Ispis Štampaj stranicu


Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković posjetio je danas mjesto snimanja nastavka serije „Biser Bojane“ na Velikoj plaži gdje je razgovarao sa glumcima i autorima serije.

Glumac Milutin Mima Karadžić, koji je na čelu ekipe autora serije, i reditelj Miodrag Karadžić upoznali su predsjednika Vlade sa aktivnostima.

„Biser Bojane“ je savremena, romantična akciona komedija. Njena priča počinje u Beogradu i Trstu, ali se završava u Crnoj Gori, u starom Ulcinju, i na Adi Bojani.

Realizovaće se osam novih epizoda koje će biti emitovane na nacionalnnim televizajama u državama regiona.

Snimanje serijala koštaće 560.000 eura. Vlada Crne Gore i Radio i televizija Crne Gore participiraće značajno u tom iznosu.

Premijer Duško Marković iskazao je zadovoljstvo viđenim i ocijenio da su promotivni benefiti serije po našu zemlju ogromni.

„Serija nam daje nam priliku za promociju kulturnih i turističkih potencijala Crne Gore. Ovakvi filmski poduhvati su od posebnog značaja za brendiranje naše zemlje kao filmske destinacije i za razvoj svakog vida turizma, pa i specifičnog 'filmskog turizma'“ – ocijenio je premijer Duško Marković.

Sastanku sa premijerom prisustvovali su generalni direktori Radio i televizije Crne Gore Božidar Šundić i Radio-televizije Srbije Dragan Bujošević, predsjednik Opštine Ulcinj Ljoro Nrekić i poslanik Luiđ Škrelja.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE