Manja slova Veća slova RSS

Pitajte predsjednika

Pitajte predsjednika

>

Premijer Duško Marković razgovarao sa predsjedavajućim OEBS-a Miroslavom Lajčakom: CG je partner od povjerenja OEBS-a koji posvećeno ispunjava svoje obaveze

Premijer Duško Marković razgovarao sa predsjedavajućim OEBS-a Miroslavom Lajčakom: CG je partner od povjerenja OEBS-a koji posvećeno ispunjava svoje obaveze
Datum objave: 08.05.2019 17:24 | Autor: SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

Ispis Štampaj stranicu


Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković primio je predsjedavajućeg Organizacije za evropsku bezbjednost i saradnju (OEBS), ministra vanjskih i evropskih poslova Slovačke Republike Miroslava Lajčaka.

U razgovoru je ocijenjeno da je saradnja Crne Gore i OEBS-a odlična i korisna.

Premijer se zahvalio predsjedavajućem Lajčaku na pomoći koju OEBS pruža Crnoj Gori ocijenivši da je ta saradnja pomogla našoj zemlji da ojača vladavinu prava i izgradi demokratske institucije. Predsjedavajuči Lajčak je istakao da je Crna Gora partner od povjerenja OEBS-a koji posvećeno ispunjava svoje obaveze te ocijenio da je napredak Crne Gore vidljiv kako na političkom planu tako i u ekonomiji i razvoju.

Izražena je obostrana spremnost na dalju saradnju u reformi izbornog zakonodavstva uz ocjenu da dijalog treba da bude nastavljen u odgovarajućem parlamentarnom odboru uz spremnost OEBS-a da nastavku dijaloga pruži tehničku podršku.

Tokom dužeg razgovora bilo je riječi i o situaciji u regionu uz saglasnost o njegovoj evropskoj perspektivi i ocjenu predsjedavajućeg OEBS-a da je Crna Gora primjer dobre regionalne saradnje i politike prema ostalim državama regiona.

Predsjednik Vlade je izrazio punu podršku Crne Gore prioritetima slovačkog predsjedanja OEBS-om, a posebno multilateralizmu i prevenciji konflikta.

Sastanku su prisustvovali šefica Misije OEBS-a u Crnoj Gori ambasadorka Maris Davije i ambasador Slovačke Republike u Crnoj Gori Roman Hlobenj.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

FOTO: https://flic.kr/s/aHskR8oTKg