Manja slova Veća slova RSS

Pitajte predsjednika

Pitajte predsjednika

>

Premijer otvorio novi MAN centar u Danilovgradu: Vlada će raditi sve da unaprijedi poslovni ambijent

Premijer otvorio novi MAN centar u Danilovgradu: Vlada će raditi sve da unaprijedi poslovni ambijent
Datum objave: 08.05.2019 13:56 | Autor: KABINET PREDSJEDNIKA VLADE

Ispis Štampaj stranicu


Vlada Crne Gore će raditi sve da unaprijedi poslovni ambijent i da strani investitori imaju sve uslove za biznis, kazao je premijer Duško Marković nakon otvaranja MAN Truck & Bus centra u Danilovgradu.

Vrijednost investicije je preko 2,3 miliona eura, a objekat je gradila MAN Truck & Bus AG Minhen SR Nemačka, koji ima 260 godina dugu tradiciju u industrijskoj proizvodnji i više od 100 godina iskustva u proizvodnji privrednih vozila.

„Prije svega da izrazim zadovoljstvo realizacijom projekta njemačke kompanije MAN koja predstavlja značajan dalji podsticaj razvoju Danilovgrada i ne samo Danilovgrada nego i Crne Gore. Imati MAN u Crnoj Gori i Danilovgradu zaista je ne samo privilegija nego i dobar pokazatelj u kojem pravcu ide naša ekonomija“, kazao je predsjednik Marković.

On je dodao da će ovaj prodajno servisni centar dati podsticaj održivosti ove investicije ali i ekomomiji cijele opštine Danilovgrad.

Premijer se osvrnuo i na razvoj opštine i kazao da će u narednih nekoliko godina u Danilovgradu biti preko 30 miliona eura investicija u kapitalnu infrastrukturu. Planirana je rekonstrukcija magistralnog puta Danilovgrad – Podgorica kako bi se dobio bulevar sa četiri trake, kao i završetak starog puta između Glavnog grada i ove opštine, što će biti snažan podsticaj za novi kvalitet života u Danilogradu i za razvoj investicija.

„Naša ekonomija ide uzlazunom putanjom. Već dvije godine imamo prosječne stope rasta od 4,8%, što je među pet najvećih stopa rasta u Evropi. Mi ne želimo da to bude zamah već da to bude kontinuitet“, istakao je predsjednik Marković.

Premijer je kazao da pokazatelji u prvom kvartalu ove godine govore da u svim sektorima imamo značajano veći rast u odnosu na četvrti kvartal 2018, što znači da će i ova godina rezultirati visokom stopom rasta.

„To znači nova radna mjesta, bolji i održiviji budžet i bolji život građana. Vlada će raditi sve da taj tempo održi, da unaprijedi poslovni ambijent i da strani invesetirori imaju sve uslove za biznis i održanje tog biznisa“, rekao je predsjednik Vlade Crne Gore.

KABINET PREDSJEDNIKA VLADE