Manja slova Veća slova RSS

Pitajte predsjednika

Pitajte predsjednika

>

Premijer Marković sa ambasadorom Adamom: Crna Gora je bezbjedna i stabilna država

Premijer Marković sa ambasadorom Adamom: Crna Gora je bezbjedna i stabilna država
Datum objave: 20.03.2019 11:40 | Autor: KABINET PREDSJEDNIKA VLADE

Ispis Štampaj stranicu Video Video Download Download


Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

  
     

Crna Gora je snažno posvećena vladavini prava i na tom polju, a posebno u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije, je ostvaren ozbiljan napredak, kazao je predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković na sastanku sa ambasadorom Belgije u Crnoj Gori Konradom Adamom.

„Posljednjih godinu dana smo krenuli u žestok obračun sa organizovanim kriminalom, razbili smo kriminalne grupe i procesuirali njihove vođe. Crna Gora je bezbjedna i stabilna država“, kazao je premijer Marković i istakao da su institucije spremne i sposobne da odgovore na sve izazove.

Ocjenjujući da je Crna Gora pouzdan partner u NATO-u, ambasador Adam je pohvalio rezultate na putu ka EU i konstatovao da je naša država predvodnik u toj oblasti.

Predsjednik Vlade je sagovornika upoznao sa odličnim rezultatima ekonomske politike u posljednje dvije godine, ukazujući na visok ekonomski rast, smanjenje nezaposlenosti, budžetskog deficita kao i na plan za ulazak u budžetski suficit: „Krenuli smo putem intenzivnog ekonomskog razvoja koji treba da doprinese boljem životu građana“.

Politički bilateralni odnosi Crne Gore i Belgije su ocijenjeni odličnim, a zajednički je konstatovana potreba unapređenja ekonomskih odnosa kroz potencijale ulaganja u oblasti turizma, poljoprivrede, energetike i infrastrukture.
    
Sagovornici su razmijenili mišljenja i o situaciji u regionu.
    
KABINET PREDSJEDNIKA VLADE