Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Питајте предсједника

Питајте предсједника

>

Предсједник Марковић са амбасадором Шведске Лундином: Црна Гора остварује резултате у области владавине права

Предсједник Марковић са амбасадором Шведске Лундином: Црна Гора остварује резултате у области владавине права
Датум објаве: 14.03.2019 12:12 | Аутор: СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Испис Штампај страницу Видео Видео Доwнлоад Доwнлоад


СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕСЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

   
      
Црна Гора успјешно напредује на путу ка Европској унији, остварује значајне резултате а посебно важни су они у области владавине права, односно у борби против организованог криминала и корупције, саопштено је на састанку предсједника Владе Црне Горе Душка Марковића и амбасадора Шведске у Црној Гори Јана Лундина.

Предсједник Марковић је казао да је прва фаза преговора доведена готово до краја, истакао увјерење да ће Црна Гора до краја године добити завршна мјерила за поглавља 23 и 24, што ће дати додатан подстицај процесу и динамици затварања преговарачких поглавља.

„Иако је потребно додатно их оснажити, црногорске институције раде, одрживе су и независне и дају резултате. Имамо резултате у борби против корупције, и оне на високом нивоу, а озбиљан ударац је задат организованом криминалу“, истакао је предсједник Марковић.

Амбасадор Лундин се сагласио да су остварени резултати у овој области, поздравио отварање поглавља 27 и истакао да ће Шведска и даље наставити да подржава Црну Гору на плану европских интеграција.

Премијер Марковић је саговорника информисао о успјесима економске политике у претходне двије године који се огледају у економском расту од преко 4,5 одсто, смањењу административне стопе незапослености за преко шест одсто, повећању броја запослених за више од 11.000, смањењу дефицита и активностима које ће довести до остваривања буџетског суфицита у 2020. години.

На састанку је било ријечи и о ситуацији у региону. Премијер Марковић је указао на то да Црна Гора заговара политику мира и стабилности, те рјешавања проблема на миран начин кроз дијалог.

„Црна Гора је грађанска држава и тај концепт је наша највећа вриједност“, казао је предсједник Владе Црне Горе.

КАБИНЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ