Manja slova Veća slova RSS

Pitajte predsjednika

Pitajte predsjednika

>

Predsjednik Marković sa ambasadorom Švedske Lundinom: Crna Gora ostvaruje rezultate u oblasti vladavine prava

Predsjednik Marković sa ambasadorom Švedske Lundinom: Crna Gora ostvaruje rezultate u oblasti vladavine prava
Datum objave: 14.03.2019 12:12 | Autor: SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

Ispis Štampaj stranicu Video Video Download Download


SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORESLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

   
      
Crna Gora uspješno napreduje na putu ka Evropskoj uniji, ostvaruje značajne rezultate a posebno važni su oni u oblasti vladavine prava, odnosno u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, saopšteno je na sastanku predsjednika Vlade Crne Gore Duška Markovića i ambasadora Švedske u Crnoj Gori Jana Lundina.

Predsjednik Marković je kazao da je prva faza pregovora dovedena gotovo do kraja, istakao uvjerenje da će Crna Gora do kraja godine dobiti završna mjerila za poglavlja 23 i 24, što će dati dodatan podsticaj procesu i dinamici zatvaranja pregovaračkih poglavlja.

„Iako je potrebno dodatno ih osnažiti, crnogorske institucije rade, održive su i nezavisne i daju rezultate. Imamo rezultate u borbi protiv korupcije, i one na visokom nivou, a ozbiljan udarac je zadat organizovanom kriminalu“, istakao je predsjednik Marković.

Ambasador Lundin se saglasio da su ostvareni rezultati u ovoj oblasti, pozdravio otvaranje poglavlja 27 i istakao da će Švedska i dalje nastaviti da podržava Crnu Goru na planu evropskih integracija.

Premijer Marković je sagovornika informisao o uspjesima ekonomske politike u prethodne dvije godine koji se ogledaju u ekonomskom rastu od preko 4,5 odsto, smanjenju administrativne stope nezaposlenosti za preko šest odsto, povećanju broja zaposlenih za više od 11.000, smanjenju deficita i aktivnostima koje će dovesti do ostvarivanja budžetskog suficita u 2020. godini.

Na sastanku je bilo riječi i o situaciji u regionu. Premijer Marković je ukazao na to da Crna Gora zagovara politiku mira i stabilnosti, te rješavanja problema na miran način kroz dijalog.

„Crna Gora je građanska država i taj koncept je naša najveća vrijednost“, kazao je predsjednik Vlade Crne Gore.

KABINET PREDSJEDNIKA VLADE