Manja slova Veća slova RSS

Pitajte predsjednika

Pitajte predsjednika

>

Premijer Duško Marković primio predsjednika CRBC-a Du Feija: Prioritetna dionica Autoputa biće završena sredinom 2020, nađena rješenja za otvorena pitanja

Premijer Duško Marković primio predsjednika CRBC-a Du Feija: Prioritetna dionica Autoputa biće završena sredinom 2020, nađena rješenja za otvorena pitanja
Datum objave: 08.03.2019 16:33 | Autor: SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

Ispis Štampaj stranicu Video Video Download Download


SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

Video: Premijer Duško Marković primio predsjednika CRBC-a Du Feija - kadrovi

Foto: Premijer Duško Marković primio predsjednika CRBC-a Du Feija (22,4 MB)

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković primio je delegaciju CRBC-a na čelu sa predsjednikom kompanije Du Feijem.

Konstatovano je da radovi na prioritetnoj dionici Smokovac – Uvač Mateševo Autoputa Bar – Boljare dobro napreduju te da nema nikakvih dilema da će prva dionica najvećeg infrastrukturnog projekta u novijoj istoriji Crne Gore biti završena do sredine naredne godine.

Na sastanku su nađena rješenja i za sva otvorena pitanja u vezi sa prioritetnom dionicom.

Iskazavši zadovoljstvo obavljenim radovima predsjednik Marković je ocijenio da je riječ o projektu koji ne predstavlja samo građevinski podvig već potvrđuje i prijateljstvo i učvršćuje veze Crne Gore i Narodne Republike Kine.

Predsjednik CRBC-a se zahvalio na kontinuiranoj podršci naporima kompanije i iskazao spremnost za nastavak saradnje sa Crnom Gorom izgradnjom ostalih dionica Autoputa i to neposredno po završetku prioritetne dionice. Premijer Marković je u vezi sa tim informisao sagovornika da očekuje da Predlog zakona o javno-privatnom partnerstvu uskoro prođe proceduru u Vladi i bude proslijeđen Skupštini. Nakon usvajanja – rekao je predsjednik Vlade – biće stvorene normativne pretpostavke za transparentno pokretanje odgovarajućih javnih procedura za gradnju narednih dionica.

Sastanku su prisustvovali ambasador NR Kine u Crnoj Gori Liu Jin, generalni menadžer CRBC-a za Centralnu i Istočnu Evropu Žang Ćiaojuan i generalni menadžer CRBC-a za Crnu Goru Hei Šićijang sa saradnicima.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE