Manja slova Veća slova RSS

Pitajte predsjednika

Pitajte predsjednika

>

Premijer Marković sa porodicama otetih u Štrpcima: Vlada će raditi na svim otvorenim pitanjima uključujući i konkretnu pomoć porodicama žrtava

Premijer Marković sa porodicama otetih u Štrpcima: Vlada će raditi na svim otvorenim pitanjima uključujući i konkretnu pomoć porodicama žrtava
Datum objave: 06.03.2019 13:42 | Autor: Kabinet predsjednika Vlade

Ispis Štampaj stranicu Video Video Download Download


Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću
                 
                 
Stradanje nedužnih građana u Štrpcima 1993. godine obavezuje Vladu Crne Gore da u dijelu svojih nadležnosti radi na svim otvorenim pitanjima, a paralelno sa tim, i na stvaranju uslova za institucionalnu pomoć porodicama žrtava.

Predsjednik Marković je kazao da će se i u okviru njegovog Kabineta raditi na pitanjima na koja su mu ukazali predstavnici rodbine žrtava. Ona se odnose na unapređenje položaja njihovih porodica kao i na formiranje Istraživačko-dokumentacionog centra koji bi se detaljnije bavio prikupljanjem relevantnih činjenica ne samo o ovom, već i o svim ostalim slučajevima sa elementima ratnih zločina, povezanih sa Crnom Gorom.

Takođe, dogovoreno je da se intenziviraju aktivnosti kako bi bilo nastavljeno traganje za posmrtnim ostacima žrtava. Sagovornici su se saglasili i o neophodnosti praćenja sudskih procesa koji se za ovaj zločin vode u Srbiji i Bosni i Hercegovini.

Predstavnici rodbine otetih u Štrpcima, Mirsad Rastoder, Ragip Ličina, Elifa Bakija kao i advokat Velija Murić, zahvalili su predsjedniku Markoviću na prijemu i izrazili nadu da će najavljene aktivnosti doprinijeti pravdi i pružiti utjehu porodicama.

KABINET PREDSJEDNIKA VLADE