Manja slova Veća slova RSS

Pitajte predsjednika

Pitajte predsjednika

>

Donošenje planske dokumentacije sjevernih opština među Vladinim prioritetima

Donošenje planske dokumentacije sjevernih opština među Vladinim prioritetima
Datum objave: 09.02.2019 10:47 | Autor: SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

Ispis Štampaj stranicu Video Video Download Download


Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću
   
Kabinet predsjednika Vlade u saradnji sa Ministarstvom održivog razvoja i turizma obezbijediće neophodnu podršku u donošenju planske dokumentacije koja je osnov za realizaciju razvojnih projekata na Sjeveru – zaključeno je na sastanku sa predstavnicima opština Sjevernog regiona i Uprave javnih radova, koji je organizovan u Kabinetu premijera Duška Markovića.

Stavljanje u fokus blagovremenog donošenja planske dokumentacije kao uslova za uspješno sprovođenje razvojnih politika potvrda je da Vlada razumije potrebe gradova i lokalnih zajednica sa Sjevera – ocjena je sa sastanka.

Nikada nije bilo više sredstava za infrastrukturni razvoj sjevera i zemlje u cjelini. Zbog toga je potrebno da i opštine daju doprinos realizaciji Vladinih razvojnih politika.

Uz našu podršku, opštine koje se suočavaju sa izazovima donošenja planova, u narednom periodu uklopiće planska dokumenta u važeći normativni okvir – poruka je Kabineta premijera Duška Markovića.

Kabinet predsjednika Vlade neposredno će nadgledati proces usaglašavanja nedostajuće planske dokumentacije sa Ministarstvom održivog razvoja i turizma. Nedostatak planske dokumentacije ne smije biti ograničenje za razvoj Sjevera – zaključeno je.

Sastanku su prisustvovali predsjednici ili predstavnici opština Andrijevica, Berane, Bijelo Polje, Gusinje, Kolašin, Mojkovac, Petnjica, Plav, Plužine, Pljevlja, Rožaje, Šavnik i Žabljak kao i direktor Uprave javnih radova.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE