Manja slova Veća slova RSS

Pitajte predsjednika

Pitajte predsjednika

>

SAOPŠTENJE VNB: Država odlučna i sposobna da obezbijedi stabilnost i sigurnost građana i imovine

SAOPŠTENJE VNB: Država odlučna i sposobna da obezbijedi stabilnost i sigurnost građana i imovine
Datum objave: 01.04.2018 22:20 | Autor: SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠČU VLADE CRNE GORE

Ispis Štampaj stranicu Video Video Download Download


Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

Fotografije: Sjednica Vijeca za nacionalnu bezbjednost

   
Vijeće za nacionalnu bezbjednost, kojim je predsjedavao predsjednik Duško Marković, a povodom posljednjih događaja u Podgorici, koji su rezultirali tragičnim gubitkom života i pogoršanjem bezbjednosne situacije, održalo je noćas u proširenom sastavu, 12 sjednicu.

Sjednici su, pored članova Vijeća, prisustvovali predsjednica Vrhovnog suda, Vrhovni državni tužilac, Glavni specijalni tužilac, i rukovodioci Višeg i Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici.

Vijeće je ocijenilo da je bezbjednosna situacija narušena usljed narastajućeg sukoba organizovanih kriminalnih grupa. Vijeće je zatražilo, a rukovodioci nadležnih državnih organa prihvatili formiranje zajedničkih specijalizovanih timova, sačinjenih od predstavnika Tužilaštva, Uprave policije i drugih organa, sa zadatkom efikasnije borbe protiv organizovanog kriminala, a sa konačnim ciljem obezbjeđivanja pune sigurnosti i bezbjednosti svakog građanina i njegove porodice.

Dogovorene su stalne i koordinirane aktivnosti koje će obezbijediti snažan i sveobuhvatan odgovor Države organizovanom kriminalu.

Vijeće je dalo nalog u pravcu sagledavanja kadrovskih promjena, i organizacionog snaženja organa za sprovođenje zakona, i zadužilo Biro za operativnu koordinaciju i usklađivanje aktivnosti obavještajno-bezbjednosnog sektora da obezbijedi i prati realizaciju dogovorenih aktivnosti i utvrđenih prioriteta, na dnevnom nivou.

VIJEĆE ZA NACIONALNU BEZBJEDNOST