Manja slova Veća slova RSS

Pitajte predsjednika

Pitajte predsjednika

>

Saopštenje: Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković završio zvaničnu posjetu Republici Kosovo

Saopštenje: Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković završio zvaničnu posjetu Republici Kosovo
Datum objave: 15.02.2018 12:27 | Autor: SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

Ispis Štampaj stranicu Video Video


Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

 
Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković okončao je u četvrtak prije podne posjetu Republici Kosovo razgovorima sa predsjednicima Kosova Hašimom Tačijem i Skupštine Kosova Kadrijem Veseljijem.

Naglašeni su odlični politički odnosi dviju susjednih i prijateljskih država uz ocjenu da i Crna Gora i Republika Kosovo imaju jasne vizije svoje budućnosti u evropskim integracijama. Ponovljena je podrška Crne Gore evropskoj i evroatlantskoj perspektivi Kosova.

Predsjednici Tači i Veselji iskazali su posebnu zahvalnost premijeru Markoviću na značaj prve zvanične posjete predsjednika Vlade Crne Gore Republici Kosovo. Predsjednik Tači je ocijenio da crnogorsko-kosovski odnosi treba i mogu da budu model svima u regionu Zapadnog Balkana

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

Predsjednik Marković je, čestitajući najvišim zvaničnicima Kosova desetogodišnjicu nezavisnosti, još jednom apostrofirao značaj sprovođenja svih odluka u vezi sa statusom crnogorske nacionalne zajednice na Kosovu. U tom kontekstu premijer Marković je ukazao na sva prava koja uživaju pripadnici albanske zajednice u Crnoj Gori.

Postignuta je puna saglasnost o potrebi konkretnog djelovanja dviju vlada na boljem infrastrukturnom povezivanju i na ukupnom produbljivanju ekonomskih veza.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE


VIDEO: https://youtu.be/972wGKODgyk