Manja slova Veća slova RSS

Pitajte predsjednika

Pitajte predsjednika

>

Predsjednik Vlade primio grupu visokih oficira Oružanih snaga SAD: Američkom podrškom Crnoj Gori dodatno su učvršćeni naše prijateljstvo i partnerstvo

Predsjednik Vlade primio grupu visokih oficira Oružanih snaga SAD: Američkom podrškom Crnoj Gori dodatno su učvršćeni naše prijateljstvo i partnerstvo
Datum objave: 14.02.2018 14:45 | Autor: Služba za odnose s javnošću

Ispis Štampaj stranicu Video Video Download Download


Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošćuPredsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković primio je u srijedu grupu novimenovanih visokih oficira Oružanjih snaga Sjedinjenih Američkih Država (SAD) koja je u posjeti Crnoj Goru u okviru programa CAPSTONE – kursa profesionalnog vojnog obrazovanja za novoimenovane generale, admirale i civilne predstavnike izvršnog nivoa, organizovanog od strane Nacionalnog univerziteta za odbranu SAD.

Poželjevši dobrodošlicu američkim oficirima, koje je predvodio bivši vrhovni komandant snaga NATO-a u Evropi penzionisani general Filip Bridlav, predsjednik Vlade je izrazio zahvalnost i poštovanje vladi i narodu Sjedinjenim Američkim Državama na podršci Crnoj Gori, posebno u procesu našeg pristupanja NATO-u i ocijenio da je time kao i prošlogodišnjom posjetom potpredsjednika SAD Majka Pensa dodatno učvršćeno prijateljstvo i partnerstvo naših dviju zemalja.

Premijer je informisao goste o rezultatima naših politika i o prioritetima Vlade u narednom razdoblju istakavši da jednim od ključnih preduslova za naše odlične ekonomske rezultate u prošloj godini smatra članstvo Crne Gore u NATO-u. Predsjednik Marković je istakao potpunu spremnost i posvećenost naše zemlje ispunjavanju svih obaveza koje proističu iz članstva u Sjevernoatlantskom savezu.

General Bridlav je čestitao Crnoj Gori na članstvu u NATO-u, ocijenivši da SAD u ovom dijelu svijeta imaju važnog i pouzdanog saveznika.

Predsjednik Marković i grupa visokih oficira Oružanih snaga SAD razmijenili su mišljenja i o više tema od regionalnog i globalnog značaja.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE