Manja slova Veća slova RSS

Pitajte predsjednika

Pitajte predsjednika

>

Predsjednik Vlade Duško Marković primio komesara EU za politiku susjedstva i pregovore o proširenju Johanesa Hana

Predsjednik Vlade Duško Marković primio komesara EU za politiku susjedstva i pregovore o proširenju Johanesa Hana
Datum objave: 09.02.2018 21:08 | Autor: SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

Ispis Štampaj stranicu Video Video Download Download


Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću
  
   

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković primio je u petak komesara Evropske unije za politiku susjedstva i pregovore o proširenju Johanesa Hana.

Predsjednik Marković se zahvalio komesaru Hanu na dobrim vijestima iz Brisela ocijenivši da Crna Gora ima mnogo razloga za zadovljstvo kako sopstvenim uspješnim procesom evropskih integracija tako i činjenicom da Strategija šalje jasnu poruku da region ima evropsku perspektivu, da se reforme isplate i da evropske vrijednosti donose prosperitet i stabilnost. Premijer je u kontekstu našeg integrativnog procesa izrazio zadovoljstvo činjenicom da je Evropska unija zadržala princip regate odnosno vrednovanje napretka svake zemlje ponaosob i prenio odlučnost Crne Gore da nastavi intenzivnu agendu reformi i dalje unaprijedi dinamiku pregovora. Komesar Han je ponovio značaj strategije i šansu koju pruža Crnoj Gori i ostalim zemljama regiona da na osnovu rezultata napreduju u procesu pristupanja, i ponovio važnost sprovođenja reformi u okviru vladavine prava i drugim ključnim oblastima.

Upoznavši detaljno evropskog komesara sa pozitivnim rezultatima naše ekonomske politike u protekloj godini predsjednik Marković je informisao evropskog komesara o predstojećim strateškim planovima koji se odnose na nastavak ekonomskih reformi kao i na razvojne projekte prije svega u turizmu, infrastrukturi i poljoprivredi.

Razmijenjena su mišljenja o saradnji zemalja regiona u pravcu realizacije konkretnih planova i obaveza u okviru Berlinskog procesa, uz saglasnost o značaju unapređenja dinamike u narednom periodu i na ovom polju.

Sastanku su prisustvovali ministri vanjskih poslova i evropskih integracija prof. dr Srđan Darmanović i mr Aleksandar Andrija Pejović i šef Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori ambasador Aivo Orav.


Konferenciju za medije predsjednika Vlade Duška Markovića i evropskog komesara Johanesa Hana možete preuzeti na sledećem linku: http://www.gov.me/vijesti/181488/Premijer-Dusko-Markovic-i-komesar-Johanes-Han-EU-zadrzala-princip-regate-a-Crna-Gora-ulogu-lidera.html

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE