Manja slova Veća slova RSS

Pitajte predsjednika

Pitajte predsjednika

>

Predsjednik Vlade Duško Marković razgovarao sa rukovodstvom Podgorice: Odlična saradnja Vlade i Glavnog grada

Predsjednik Vlade Duško Marković razgovarao sa rukovodstvom Podgorice: Odlična saradnja Vlade i Glavnog grada
Datum objave: 18.12.2017 12:18 | Autor: KABINET PREDSJEDNIKA VLADE

Ispis Štampaj stranicu Video Video


Služba za odnose s javnošću Vlade Crne GoreSlužba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore

„Rezultati postignuti za vrijeme aktuelne vlasti u Podgorici su impresivni. To je za svaku pohvalu i za takav rad imaćete podršku Vlade i u narednom periodu“, istakao je predsjednik Vlade Duško Marković u razgovoru sa rukovodstvom Podgorice – gradonačelnikom Slavoljubom Stijepovićem, predsjednikom Skupštine Glavnog grada dr Đorđem Suhikom, kao i zamjenicima gradonačelnika Časlavom Vešovićem i Borisom Mugošom. U okviru ustanovljene prakse, razgovor je upriličen uoči sjutrašnjeg Dana Glavnog grada. Predsjednik Marković čestitao je sjutrašnji praznik građanima Podgorice i rukovodstvu Glavnog grada.

Ohrabrije činjenica da je značajno poboljšana saradnja između Vlade i Glavnog grada. Unaprijeđene su administrativne procedure i podignut nivo efikasnosti. Intenzivno se radi na uspostavljanju funkcionalnijeg sistema, ocijenio je predsjednik Marković. „Biću spreman da se lično uključim u rješavanje važnih pitanja za Podgoricu“, kazao je predsjednik Marković, ocjenivši da su dobri rezultati na nivou glavnog grada i države rezultat uspješne implementacje Vladinih politika.

Predstavnici Gladnog grada grada su ocijenili da je saradnja između Vlade Crne Gore i Glavnog grada odlična i iznad očekivanja. Rezultati takve saradnje su mnogi uspješno realizovani projekti u Podgorici. Efikasnom saradnjom između Vlade i Glavnog grada otklonjena su mnoga uska grla što je rezultiralo uspješno realizovanim projektima. Sigurno je, ocijenili su predstavnici Glavnog grada, da bez tako uspješne saradnje učinak administracije Glavnog grada ne bi bio na sadašnjem nivou. Realizuju se kapitalni projekti, kao i projekti komunalne, socijalne i društvene infrastrukture. Značajno je unaprijeđena kulturna ponuda. Gradonačelnik Stijepović je naglasio činjenicu da je za posljednje tri godine na području Podgorice uloženo više od 100 miliona eura.

U saradnji između Vlade i Glavnog grada realizije se nekoliko kapitalno važnih projekata. Riječ je o Postrojenju za prečišćavanje otpadnih voda čija će realizacija koštati oko 50 miliona eura, Jugozapadna zaobilaznica koštaće 15 miliona eura, Donjogorči bulevar je vrijedan oko 10 miliona eura, a Dom starih je investicija vrijedna 12 milona eura. Sinergijom saradnje između Vlade i Glavnog grada značajno će se unaprijediti uslovi života u Podgorici.

Predsjednik Vlade Duško Marković kazao je da će Podgorica vrlo brzo doživjeti neviđenu ekspanziju. Izgradnjom autoputa, i još nekih saobraćajnica u Crnoj Gori, postaće mnogo dostupnija. Stvoriće se velike prednosti za crnogorsku ekonomiju.

“ U 2020. godini Podgorica će biti grad neviđenih potencijala“ – ocijenio je predsjednik Marković i poručio rukovodstvu Glavnog grada da treba da se pripreme za takav status glavnog grada u bliskoj budućnosti.

KABINET PREDSJEDNIKA VLADE