Manja slova Veća slova RSS

Pitajte predsjednika

Pitajte predsjednika

>

Premijer Duško Marković obišao rekonstruisanu dionicu puta Berane – Petnjica: Odmah nastavljamo narednu dionicu

Premijer Duško Marković obišao rekonstruisanu dionicu puta Berane – Petnjica: Odmah nastavljamo narednu dionicu
Datum objave: 14.11.2017 15:45 | Autor: SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

Ispis Štampaj stranicu Video Video Download Download


Služba za odnose s javnošću Vlade Crne GoreSlužba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore

 
  
  
 
Predsjednik Vlade Duško Marković obišao je danas rekonstruisanu dionicu Berane – Petnjica regionalnog puta R-20 Berane – Trpezi – Kalače gdje je poručio okupljenim građanima da će već naredne godine biti započeti radovi na narednoj dionici i da će Petnjičani za tri godine, kada bude završena prioritetna dionica autoputa, stizati za sat i po do Podgorice.

Predsjednik Marković je, obraćajući se prisutnima, izrazio zadovoljstvo ozbiljnim pregalaštvom Direkcije za javne radove, Vlade Crne Gore, lokalne samouprave i građana Petnjice, istakavši da se radi o kapitalnom infrastukturnom projektu koji je važan za taj kraj, ali i za cijelu Crnu Goru.

„Rekli smo da ćemo Petnjicu povezati sa Beranama modernom saobraćajnicom evropskog kvaliteta. Prilazeći ovom mjestu gdje smo sada zajedno zaista sam se divio toj saobraćajnici i vjerujem da nema nikakve razilike od onih koje imamo priliku da vidimo u razvijenim zemljama Evrope“, izjavio je premijer.

Čestitajući Direkciji na posvećenosti, ozbiljnosti, dobrom razumijevanju porukā da ova dionica puta mora biti završena i u roku i na kvalitetan način, kompaniji Bemax i njenom menadžmentu za pregalaštvo, kvalitet i izvođenje radova u roku, kao i nadzornoj firmi Aslfalt beton, premijer je istakao:

„Vlada je uložila u ovaj projekat do sada oko 3 ipo miliona eura, 1 km i 600 m rekostrukcije puta, 2 km nove dionice i želim da vam kažem kao što je to dikrektor Direkcije rekao da ćemo mi već početkom iduće godine početi sa radovima na dionici od ovog mjesta do Berana, u dužini od 12 km i 400 m i uloženih 7 miliona eura. To svjedoči ne samo o našem opredjeljenju, nego i o našoj spremnosti da ono što je vaša potreba ovdje i ono što su obećanja i riječi Vlade pretvorimo u konkretan rezultat".

Premijer je saopštio da je Budžetom za ovu godinu planiran ne samo nastavak radova na ovoj dionici, nego i izrada projekta i početak radova u idućoj godini na regionalnom putu Petnjica – Trpezi – Kalače – Rožaje, tako da će iduće godine početi radove i na toj dionici.

„Kada završimo ovu dionicu puta do Berana vi ćete za tri godine, kada završimo regionalni put Jezerine – Lubnice – Berane, izaći na auto-put i biti do Podgorice za sat i petnaest minuta. Dakle, Petnjica će biti povezana sa autoputem, povezana sa centralnim dijelom Crne Gore i, naravno, biti otvorena za svaku drugu vrstu komunikacije“, rekao je predsjednik Marković.

„Ovo je naš zajednički uspjeh i obećavam vam da će Vlada zajedno sa lokalnom samoupravom i u godinama koje slijede uraditi sve da Petnjica bude kraj u kome će ostajati mladi ljudi, da Petnjica bude prostor gdje će se dolaziti i ostajati“, zaključio je premijer.

Rekonstrukcija dionice, vrijedna 3.442.593,44 eura, počela je oktobra 2016. godne, a završena novembra ove godine.

Premijer je, na zahtjev novinara da prokomentariše tvrdnje pojedinih predstavnika opozicije da su ovakve posjete dio predizborne kampanje, rekao da takve tvrdnje iznose dokoni ljudi, da su premijer i Vlada tamo gdje su potrebe građana i da život ne može stati zbog izbora.

Predsjednik Opštine Petnjica Samir Agović se zahvalio na angažovanju resursa kako bi dionica od Petnjice do raskrsnice puta Berane–Rožaje bila završena u rekordnom roku.

„Raduje nas činjenica što smo imali izuzetno kvalitetnog izvođača, ali i značaj koji ova saobraćajnica ima za Petnjicu. Ovo je snažna poruka Vlade Crne Gore da želi da pomogne razvoju ove sredine, pa ovaj put, pored suštinske, ima i simboličnu vrijednost da Vlada želi da poveže ovaj kraj sa centralnim djelom najboljom saobraćajnicom. Sve navedeno će biti novi generator razvoja opštine", rekao je Agović.

Direktor Direkcije za saobraćaj Savo Parača je, izrazivši zadovoljstvo kvalitetom radova, najavio novih 12 km puta prema Beranama, za šta će 4. decembra biti raspisan tender, a nakon izbora izvođača početkom proljeća početi izgradnja te dionice.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE
   
Služba za odnose s javnošću Vlade Crne GoreSlužba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore