Manja slova Veća slova RSS

Pitajte predsjednika

Pitajte predsjednika

>

Predsjednik Marković čestitao Dan Vojske: odbrana slobode i zaštita mira su ideje vodilje crnogorskog vojnika

Predsjednik Marković čestitao Dan Vojske: odbrana slobode i zaštita mira su ideje vodilje crnogorskog vojnika
Datum objave: 06.10.2017 08:40 | Autor: SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

Ispis Štampaj stranicu


Služba za odnose s javnošću Služba za odnose s javnošću

Predsjednik Vlade Duško Marković čestitao je u ime Vlade i u svoje ime 7. oktobar – Dan Vojske Crne Gore navodeći da je to dan zaštitnika Države, čuvara njene nezavisnosti i svakog njenog građanina.

„Kao što će taj datum vječno podsjećati na Tuđemilsku bitku od prije skoro milenijum, tako će se 2017. godina pamtiti kao godina članstva Crne Gore u NATO, čime smo prvi put u svojoj istoriji trajno obezbijedili državnu nezavisnost, mir i bezbjednost. Zato ovogodišnja proslava u svojoj biti ima posebnu simboliku, a vi vojnici prvi ste otvorili vrata Alijanse za svoju državu! Snažnim osjećajem pripadnosti novom sistemu vrijednosti, uvođenjem modernih standarda i učešćem u međunarodnim mirovnim misijama i operacijama, crnogorski vojnici stali su uz rame sa najorganizovanijim vojnim sistemima današnjice“ – stoji u čestitki premijera Markovića vojnicima, oficirima i zaposlenima u Vojsci Crne Gore.

Predsjednik Marković u čestitki još navodi:

Poštovani vojnici,

Već sam rekao da je naša Vojska kroz istoriju uvijek bila na strani slobode, uvijek branitelj svoje kuće, uvijek spremna da zaštiti mir – to je ideja vodilja ugrađena u biće crnogorskog vojnika!

Posvećenost koju pokazujete je za poštovanje, a vaša odanost Državi i svom narodu za ponos vašim starješinama, vašim porodicama i svakom građaninu.

Čestitam vam Dan vojske i želim nove uspjehe.

Nek je vječna Crna Gora!

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

(Fotografije: Danilovgrad, kasarna Milovan Šaranović, 14. jun 2017.)

Služba za odnose s javnošću Služba za odnose s javnošću