Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Питајте предсједника

Питајте предсједника

>

Предсједник Марковић са главним директором ЦРБЦ-а: Шан обећао изградњу аутопута у року

Предсједник Марковић са главним директором ЦРБЦ-а: Шан обећао изградњу аутопута у року
Датум објаве: 04.07.2017 12:07 | Аутор: КАБИНЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Испис Штампај страницу Видео Видео


    
   
Изградња прве дионице аутопута Бар-Бољаре од Подгорице до Матешева биће завршена у року, на квалитетан начин и уз поштовање највиших безбједносних стандарда, казао је главни директор кинеске компаније ЦРБЦ Лу Шан на састанку са предсједником Владе Црне Горе Душком Марковићем.

Сагласивши се са премијером да је ово пројекат двије владе и два народа, Шан је казао да је међу 200 пројеката које његова компанија ради широм свијета, овај у Црној Гори за њих међу приоритетима. Најавио је да ће појачати присуство инжињера и менаџмента на терену те запослити додатну радну снагу и из Црне Горе како би се интезивирали радови на аутопуту. Шан је рекао и да ће посебна пажња бити посвећена заштити животне средине.

Предсједник Марковић је казао да је изузетно задовољан динамиком радова у 2017. години и поновио очекивање да у овој години буде потрошено свих 194,3 милиона еура предвиђених за аутопут у капиталном буџету за ову годину. Он је подсјетио да је до сада издато 16 грађевинских дозвола, те да се убрзо очекује издавање још једне, чиме се стварају услови да на цијелој траси имамо више машина и запослених.

Премијер је саопштио да Влада већ у овом тренутку ради на стварању претпоставки за наставак градње аутопута од Матешева до границе са Србијом.

Директор ЦРБЦ-а је казао да је његова компанија договорила са властима у Србији изградњу аутопута до границе са Црном Гором, како би се спојио са трасом која на територији наше државе треба да иде до Бољара. Истакао је важност овог пројекта не само за Црну Гору и Србију, већ и за цио регион Западног Балкана.

Влада Црне Горе, како је навео предсједник Марковић, има планове за озбиљан развој инфраструктуре, не само у друмском него и у жељезничком саобраћају, али указао да се морају наћи модели како се не би угрозили напори које Влада чини у консолидацији јавних финансија. У том контексту, саговорници су позитивним оцијенили модел приватно-јавног партнерства.

КАБИНЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ