Manja slova Veća slova RSS

Pitajte predsjednika

Pitajte predsjednika

>

Predsjednik Vlade Milo Đukanović čestitao Državni praznik Austrije

Datum objave: 26.10.2015 15:54 | Autor: Služba za odnose s javnošću

Ispis Štampaj stranicu


Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović uputio je, povodom državnog praznika Republike Austrije, čestitku saveznom kancelaru Verneru Fajmanu (Werner Fayman)

„Tokom protekle decenije, nakon ponovnog međunarodnog priznanja naše zemlje, Crna Gora i Austrija su značajno osnažile međudržavne veze i učvrstile i produbile saradnju u svim oblastima. Mi ne zaboravljamo da se Austrija sa uvažavanjem odnosila prema Crnoj Gori i u vrijeme kada nije bila samostalna država, pružajući značajnu podršku u procesu obnove crnogorske državnosti. U duhu tradicionalnog prijateljstva, Vlada Crne Gore je čvrsto opredijeljena da na tim osnovama unapređuje ekonomsku i ukupnu saradnju na bilateralnom i multilateralnom planu“ - istakao je predsjednik Vlade Crne Gore.

Premijer Đukanović je izrazio zahvalnost Austriji zbog činjenice da je ona jedan od ključnih zagovornika politike proširenja EU, naglasivši značaj podrške koju Vlada Austrije pruža Crnoj Gori i regionu Zapadnog Balkana u procesu evropske integracije.

„Bečki samit predstavlja pravo ohrabrenje i izraz do sada najsnažnije i najkonkretnije podrške Brisela na putu približavanja naših zemalja Evropskoj uniji“ - navedeno je u čestitki predsjednika Vlade Crne Gore Mila Đukanovića.

Služba za odnose s javnošću