Manja slova Veća slova RSS

Pitajte predsjednika

Pitajte predsjednika

>

Razgovori Đukanović - Pahor: Pozivnica Crnoj Gori za članstvo u NATO, bila bi odlična vijest i za Sloveniju

Razgovori Đukanović - Pahor: Pozivnica Crnoj Gori za članstvo u NATO, bila bi odlična vijest i za Sloveniju
Datum objave: 26.10.2015 14:52 | Autor: Služba za odnose s javnošću

Ispis Štampaj stranicu Video Video


Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović, tokom zvanične posjete Ljubljani, susreo se i sa predsjednikom Republike Slovenije Borutom Pahorom.

Tokom radnog ručka koji je predsjednik Republike Slovenije priredio u čast predsjednika Vlade Crne Gore, u srdačnoj i konstruktivnoj atmosferi sagovornici su ocijenili da su odnosi između Crne Gore i Slovenije na izuztno visokom nivou, u obostranom interesu.

Predsjednik Pahor je istakao da Slovenija snažno podržava evropski i evroatlantski put Crne Gore u susret skorom pozivu za članstvo u NATO, naglasivši da bi to bila odlična vijest i za Sloveniju. Pahor se osvrnuo i na međusobnu ekonomsku saradnju dvije države, ocijenivši da postoje realne mogućnosti za jačanje te saradnje u oblasti energetike, poljoprivrede, turizma i u drugim oblastima.

Premijer Đukanović je zahvalio predsjedniku Slovenije na kontinuiranoj podršci, razvojnoj i ekspertskoj pomoći koju Slovenija pruža Crnoj Gori, naglasivši da su slovenački investitori s kojima imamo veoma dobro iskustvo, dobrodošli u Crnu Goru.

Đukanović i Pahor su razmijenili mišljenja i o aktuelnim kretanjima u regionui Jugoistočne Evrope, posebno u svijetlu migrantske krize i kretanja na globalnom planu.

Služba za odnose s javnošću