Pitajte predsjednika

Pitajte predsjednika

>

Premijer Marković odgovarao na pitanja novinara: Razmotrićemo primjedbe na Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o tajnosti podataka

Premijer Marković odgovarao na pitanja novinara: Razmotrićemo primjedbe na Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o tajnosti podataka
Datum objave: 20.03.2019 15:46 | Autor: SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

Ispis Štampaj stranicu Video Video Download Download


Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

 
    
                                                                                                               
Vlada Crne Gore razmotriće primjedbe na Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o tajnosti podataka i ukoliko se pokažu osnovanim, Zakon ćemo vratiti u ponovnu proceduru i raditi na njemu ispočetka, kazao je predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković odgovarajući na pitanja novinara u Skupštini Crne Gore nakon Premijerskog sata.

„Registrovao sam to zapažanje, odnosno snažan prigovor. Taj zakon će uskoro biti u parlamentarnom odboru. Vidjećemo kakva će biti rasprava u odboru. Nećemo ići u Parlament sa usvajanjem zakona dok ne razjasnimo svaki prigovor i svaku činjenicu na koju se taj prigovor oslanja. Nema razloga to da radimo. Nemamo šta da krijemo“, kazao je predsjednik Marković.

Na pitanje kako komentariše izjavu predsjednika Crne Gore Mila Đukanović o tome da „Vijesti“ i dio civilnog sektora stoje iza aktuelnih građanskih protesta, premijer Marković je kazao da predsjednik Đukanović ima svoj stav o svim društveno-političkim pitanjima u Crnoj Gori pa i o tome.

„Zaista bi bilo neukusno da ja ili bilo ko tumači taj njegov stav ili od njega traži argumentaciju za to. On je to uradio javno, mislim da je to uradio korektno na javnoj sceni na renomiranom mjestu“, rekao je predsjednik Marković i dodao da to govori da nema skrivene agende.

On je kazao da primjećuje da „Vijesti“ daju baš dosta prostora protestima i da, bez namjere da kritikuje, ukazuje na zanemarivanje aktuelne društvene, političke i ekonomske realnosti. Ukazao je na činjenicu da se u Crnoj Gori redovno isplaćuju plate, penzije, socijalna davanja, da se gradi autoput, vrši ekološka sanacija u Bijeloj. Premijer je rekao da nema ništa protiv protesta te da poziva na dijalog i sa organizatorima građanskih protesta i sa predstavnicima političke opozicije.

„Nisam zadovoljan da protesti i sadržaj protesta dobijaju veći značaj od onga što se radi u realnom političkom, ekonomskom i društvenom životu Crne Gore, a posebno na pitanjima kojima je posvećena Vlada. To nije kritika, to je Vaše pravo i sloboda ali imamo i mi pravo da kažemo šta mislimo o tome“, kazao je predsjednik Marković.

Upitan da prokomentariše optužbe odbjeglog biznismena Duška Kneževića, za kojim je raspisana crvena Interpolova potjernica, da je navodno 2012. godine Agencija za nacionalnu bezbjednost prisluškivala američku Ambasadu, predsjednik Marković je kazao da je to dječija priča.

„Crnogorska Vlada i crnogorska država ima snažno partnerstvo sad SAD sveukupno. Znao bih o tome da se to desilo, da je crnogorska Agencija prisluškivala američku Ambasadu. To je dječija priča“, rekao je premijer Marković.

On je dodao da su promjene u Agenciji došle u vrijeme preuzimanja Vlade od strane gospodina Lukšića koji je želio da izvrši kadrovske promjene u sektoru bezbjednosti u cjelini.

„To je njegovo pravo. Tako da ne mogu to da povežem sa tim i mislim da je to apsolutno netačno“, rekao je premijer Marković.

KABINET PREDSJEDNIKA VLADE