Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Питајте предсједника

Питајте предсједника

>

Премијер Марковић: Нијесмо имали дилеме у подршку САД на путу ЦГ у НАТО

Премијер Марковић: Нијесмо имали дилеме у подршку САД на путу ЦГ у НАТО
Датум објаве: 29.03.2017 13:21 | Аутор: СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Испис Штампај страницу


Предсједник Владе Душко Марковић рекао је данас у Скупштини на Премијерском сату да Црна Гора није имала дилеме у подршку Сједињених Америчких Држава као стратешког партнера и савезника на путу ка НАТО-у.

„Касно синоћ по нашем времену Сенат је огромном већином гласова ратификовао, да тако кажем НАШ ПРОТОКОЛ. Ми нијесмо имали дилеме око тога хоће ли наш стратешки партнер и савезник подржати придруживање Црне Горе Алијанси. Те дилеме су вјештачки стваране, из добро познатих разлога, а као што знате – ми ниједног тренутка нијесмо испољавали ни најмању нервозу око тог питања. Све наведено говори у прилог оцјени да ће цјелокупна процедура ратификације бити окончана до састанка шефова држава и влада Алијансе у Бриселу. Такав развој догађаја недвосмислено и јасно подржава и генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг. Чланство Црне Горе у НАТО ће представљати највећи вањско-политички успјех наше државе од обнове независности и остварење једног од главних стратешких циљева. За успјех можемо захвалити нашим институцијама, које су предано радиле на реформама и достизању потребних стандарда, али и активности наше дипломатско-конзуларне мреже и свакако снажној подршци коју смо у току читавог процеса имали од наших евро-атлантских савезника и партнера“ – рекао је предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић.

Предсједник Владе је одговарајући на питања новинара рекао да ратификацију у Сенату САД види као потврду нашег пута и реформи које смо остварили на том путу.

„То је признање за Црну Гору и историјски искорак. За нас није било недоумице да ли ће се то десити него када ће се то десити“ – рекао је предсједник Владе одговарајући на питања новинара додавши да нема дилеме да ће Црна Гора учествовати на Самиту НАТО-а као чланица.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ